Recepten

Strawberry & Basil Square

Bodem

1.000 g   Sloffendeeg met Kanomix

Frangipan

500 g   Perla Amandelpan
200 g   Fantasy StrawberryYogh
150 g   boter
75 g   ei
175 g   Fruitful Strawberry

Recept 1

650 g   Fantasy StrawberryYogh
225 g   ei
165 g   water
80 g   boter

Vulling

250 g   Fruitful Strawberry
200 g   Fruitful Raspberry Jam

Recept 2

300 g   Zeesan Curd/Yoghurt
600 g   water
600 g   slagroom
25 g   basilicum (vers)

Recept 3

150 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder

Decoratie

1.200 g   Maro 1:3 Rol Rood
600 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
36 st   Macaronhartje
250 g   aardbeien
10 g   basilicum (vers)
Strawberry & Basil Square

Werkwijze

Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met het sloffendeeg (dikte 3 mm).
Het sloffendeeg uitsteken met het (omgekeerde) Rationeel Banketframe en bak het deeg hierin.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 12 minuten.

Meng de Perla Amandelpan, boter, Fantasy StrawberryYogh en het ei gedurende 4 minuten met de vlinder in de eerste versnelling.
Vervolgens de Fruitful Strawberry nog 1 minuut meedraaien.
Verdeel deze massa grof op de bodem en strijk glad met afstrijker 4 cm.

Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20 minuten.

Meng vervolgens alle ingrediënten van recept 1 gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.
Verdeel het beslag in een banketframe en strijk glad met afstrijker 4,5 cm.
Verdeel hierover de Fruitful Strawberry en bak deze vervolgens.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 20 minuten.

Smeer de frangipane in met de Fruitful Raspberry Jam en leg de plak na het bakken op de gebakken
sloffenbodem met frangipane.

Recept 2
Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de Zeesan Curd/Yoghurt en het water tot een gladde massa en
voeg de basilicumblaadjes toe. Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Verdeel de bavaroise over het frame met de sloffenbodem en strijk glad met afstrijker 1.5 cm.
Zet de plaat ca. 1 uur in de koelkast alvorens deze in te vriezen.

Na het invriezen glad afstrijken met de créme au beurre.
Rol de marsepein uit tot een dikte van 3 mm op de maat van het banketframe 60 x 40 cm.
Leg de siliconenmat op de uitgerolde marsepein op de rolbank en rol vervolgens nog eens uit op 3 mm en plaats de plak op het frame.

Na het invriezen het frame lossen, verdelen in 6 stukken en opmaken met créme en macaronhartjes.

Uitkomst 1 frame (6 stuks)