
Strawberry & Basil Square
Strawberry & Basil Square
Bodem
1.000 g | Sloffendeeg met Kanomix |
Frangipan
500 g | Perla Amandelpan | |
200 g | Fantasy Strawberry Cake | |
150 g | boter | |
75 g | ei | |
175 g | Fruitful Strawberry |
Recept 1
650 g | Fantasy Strawberry Cake | |
225 g | ei | |
165 g | water | |
80 g | boter |
Vulling
250 g | Fruitful Strawberry | |
200 g | Fruitful Raspberry Jam |
Recept 2
300 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
600 g | water | |
600 g | slagroom | |
25 g | basilicum (vers) |
Recept 3
150 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder |
Decoratie
1.200 g | Maro 1:3 Rol Rood | |
600 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
36 st | Macaronhartje | |
250 g | aardbeien | |
10 g | basilicum (vers) |

Werkwijze
Fonceer een bakplaat van 60 x 40 cm met het sloffendeeg (dikte 3 mm).Het sloffendeeg uitsteken met het (omgekeerde) Rationeel Banketframe en bak het deeg hierin.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 12 minuten.
Meng de Perla Amandelpan, boter, Fantasy Strawberry Cake en het ei gedurende 4 minuten met de vlinder in de eerste versnelling.
Vervolgens de Fruitful Strawberry nog 1 minuut meedraaien.
Verdeel deze massa grof op de bodem en strijk glad met afstrijker 4 cm.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20 minuten.
Meng vervolgens alle ingrediënten van recept 1 gedurende 5 minuten in de eerste versnelling.
Verdeel het beslag in een banketframe en strijk glad met afstrijker 4,5 cm.
Verdeel hierover de Fruitful Strawberry en bak deze vervolgens.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 20 minuten.
Smeer de frangipane in met de Fruitful Raspberry Jam en leg de plak na het bakken op de gebakken
sloffenbodem met frangipane.
Recept 2
Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de Zeesan Curd/Yoghurt en het water tot een gladde massa en
voeg de basilicumblaadjes toe. Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Verdeel de bavaroise over het frame met de sloffenbodem en strijk glad met afstrijker 1.5 cm.
Zet de plaat ca. 1 uur in de koelkast alvorens deze in te vriezen.
Na het invriezen glad afstrijken met de créme au beurre.
Rol de marsepein uit tot een dikte van 3 mm op de maat van het banketframe 60 x 40 cm.
Leg de siliconenmat op de uitgerolde marsepein op de rolbank en rol vervolgens nog eens uit op 3 mm en plaats de plak op het frame.
Na het invriezen het frame lossen, verdelen in 6 stukken en opmaken met créme en macaronhartjes.
Uitkomst 1 frame (6 stuks)