Home » Recepten » Tartelettes

Tartelettes

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Tartelettes
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept 1

700 g   Hardewenerdeeg met Kanomix

Vulling

500 g   Perla Amandelpan
150 g   walnoten *
1 g   Kaneel Orenta
3 g   Koekkruiden Orenta
75 g   water

* Tot gruis vermalen

Afwerking

250 g   amandelstaafjes
50 g   ei

Werkwijze

Deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Fonceer de bakjes (doorsnede 6 cm).
De vulling aanmaken en meng 4 minuten in eerste versnelling met een vlindergard.
De gefonceerde bakjes vullen met 14 gram vulling.
Meng de amandelstaafjes met het ei en verdeel deze over de vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 50 stuks

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie