Home » Recepten » Tropische Quadro's

Tropische Quadro's

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Tropische Quadro's
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

2.000 g   Kanomix
400 g   progrespoeder
400 g   patentbloem
800 g   boter
10 g   Bakmiddel S
10 g   bakkerszout
80 g   Citroenrasp
200 g   water

Vulling

1.300 g   Perla GS met Ei
650 g   Frutafill Abrikoos
200 g   Sinaasappelstukjes
8 g   Eigeel E102 E110
8 g   Citroengeel E102

Decoratie

100 g   cashewnoten

Werkwijze

Vulling aanmaken.

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag met iets water plastisch draaien.

De vulling kort mengen.

Deeg uitrollen tot een dikte van 7 mm.
De plaat bekleden en de vulling hierop aanbrengen.
Voor de bovenplak het deeg uitrollen tot een dikte van 6 mm en over de spijs rollen.
Strijken met ei en afwerken met cashewnoten.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 45 minuten.

Snijden in stukken van 5 x 5 cm.

Uitkomst 96 stuks

Bovenstaand recept is voor 1 plaat van 60 x 40 cm.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie