Recepten

Whoopie de luxe Quarqy & Mallow

Recept

1.000 g   Fantasy QuarQy Cake N
350 g   ei
250 g   kwark
100 g   Muffinolie *
50 g   water

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Decoratie

140 g   Kruimeldeeg met Minuta VV

Vulling 1

650 g   Mallow
130 g   water *

* 100°C

Vulling 2

300 g   Fruitful Raspberry HI

Afwerking

190 g   Dip Cerise
Whoopie de luxe Quarqy & Mallow

Werkwijze

Fantasy Quarqy Cake, ei, kwark, Muffinolie en water 5 minuten in de eerste versnelling draaien.
Doppen spuiten van ca. 20 gram beslag.
Royaal overstrooien met fijn kruimeldeeg, overtollig kruimeldeeg verwijderen.

Oventemperatuur:
Inschietoven 240°C.
Rotatieoven 220°C.
Baktijd 8 minuten.

Zet de Mallow minimaal één dag van tevoren op een warme plek (ca. 40°C).
Een andere mogelijkheid is om de Mallow à la minute te verwarmen in de magnetron.

Meng de Mallow en het water in een lage versnelling met de garde.
Zorg ervoor dat de totale massa minimaal 60°C wordt.
Zodra de massa schuimig begint te worden, de machine in de hoogste versnelling zetten.
Klop gedurende 5 tot 10 minuten, afhankelijk van de machine. Soortelijk gewicht ca. 300 g/l.

Spuit ca. 20 gram Mallow op een zijde en spuit hierin een dopje Fruitful Raspberry HI.
Plak hierop een tweede plak en koel het geheel.

Verwarm de Dip Cerise tot ca. 28-30°C en haal de Whoopies door.

Uitkomst 43 stuks (86 doppen)