Service

Tips voor een perfecte gevulde speculaas

De verkoop van gevulde speculaas komt weer op gang. Altijd een veel gevraagde lekkernij in deze tijd van het jaar. Enkele praktische tips voor een perfecte gevulde speculaas.

  1. Gebruik voor de spijs Perla GS met ei. Dit is een mooie fijne kwaliteit, waarin de samenstelling van de suikers zodanig is dat het oplossen tijdens het bakproces optimaal tot stand komt. Neem voor een iets grovere spijs Maestro Amandelspijs met ei.
  2. De amandelspijs voldoende afslappen. Dit geeft een smeuïge vulling en voorkomt greinen (uitkristalliseren van suiker)
  3. Gebruik voor een plaat van 60 x 40 ca. 4,5 kg spijs, voor een lekkere dikke laag vulling
  4. Gebruik aromatische speculaaskruiden: Orenta en gebruik voor het deeg Kanomix
  5. Rol het deeg uit op een dikte van ca. 4 mm.
  6. Eerst een keer strijken met water, dan de amandelstaafjes of schaafsel erop strooien of de halve amandelen erop leggen.
  7. Afstrijken of spuiten met Ovex, voor het mooiste eindresultaat
  8. Het werkt sneller om de amandelstaafjes eerst te mengen met de Ovex en dan te verdelen op de bovenzijde.
  9. Baktijd ca. 40 minuten. Niet te kort bakken, want de suikers in de spijs hebben voldoende tijd, vocht en warmte nodig om op te lossen.

Voor overige vragen over het maken van gevulde speculaas kunt u contact opnemen met onze bakkerijadviseurs via ons gratis servicenummer 0800-0367. Veel succes.

Tips voor een perfecte gevulde speculaas