Actueel Actueel

Beperkt
aantal ontslagen bij
Zeelandia

Zierikzee, 30 januari 2024

Het aantal gedwongen ontslagen bij Zeelandia in Zierikzee blijft beperkt tot 33. Voor de betrokken mensen is een sociaal plan afgesproken met de ondernemingsraad en vakbonden dat zich richt op begeleiding naar nieuw werk. In totaal komen 89 arbeidsplaatsen te vervallen.

In november kondigde Zeelandia een reorganisatie aan van haar activiteiten in Nederland, naar aanleiding van de sterk veranderde Europese markt voor bakkerijgrondstoffen. Inmiddels heeft de ondernemingsraad hierover een positief advies uitgebracht en heeft de directie een definitief besluit genomen.

De directie betreurt het afscheid van toegewijde medewerkers, maar ziet deze reorganisatie als noodzakelijk voor een bestendige toekomst. CEO Frans van Luijk: "De beslissing om tot deze reorganisatie over te gaan was geen gemakkelijke. Maar zij is essentieel om ons bedrijf te versterken en voor te bereiden op een duurzame toekomst”.  

In totaal komen bij het Zeeuwse familiebedrijf 89 van de 454 arbeidsplaatsen in Nederland te vervallen. Een deel daarvan wordt opgevangen door natuurlijk verloop en het niet invullen van vacatures. Hierdoor blijft het aantal gedwongen ontslagen beperkt tot 33. De betrokken medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Zeelandia voelt zich verantwoordelijk voor een goede begeleiding van de werknemers die moeten vertrekken. Van Luijk: “We zijn dankbaar voor de constructieve samenwerking met de ondernemingsraad en de vakbonden tijdens dit proces. Wij willen de betrokken medewerkers actief helpen om nieuwe mogelijkheden te vinden buiten Zeelandia. Hiertoe zijn wij met de ondernemingsraad en de vakbonden een goed sociaal plan overeengekomen".

Voor meer informatie: Karin Beezemer, externalcommunications@zeelandia.com