Actueel Actueel

Reorganisatie
bij
Zeelandia

Koninklijke Zeelandia Groep gaat haar activiteiten in Nederland reorganiseren. Daarbij is het onvermijdelijk dat arbeidsplaatsen komen te vervallen. Vandaag is het personeel hierover geïnformeerd. De komende weken vindt overleg plaats met de Ondernemingsraad over de gedetailleerde uitwerking.

De reorganisatie is erop gericht de continuïteit van de onderneming in de toekomst te garanderen. Voor brood- en banketproducten verkiest de consument steeds vaker de supermarkt boven de ambachtelijke bakkerij. Deze ontwikkeling is enkele jaren geleden al ingezet en ook in de rest van Europa zichtbaar. De oorlog in Oekraïne, die tot een crisis in grondstoffen en energie heeft geleid, heeft die ontwikkeling in een versnelling gebracht. De structurele verschuiving van ambacht naar supermarkt, die door de industrie wordt beleverd, heeft effect op de winstgevendheid van de organisatie.

CEO Frans van Luijk: “Om ook in de toekomst een toonaangevende en maatschappelijk verantwoorde speler te kunnen blijven, focussen wij ons de komende tijd op het efficiënter inrichten van onze processen en het versneld implementeren van onze industriestrategie, zonder de aandacht voor het ambachtelijke segment te verliezen. We zijn echter ook genoodzaakt om kostenbesparingen door te voeren. Dat heeft geleid tot deze reorganisatie.”

De komende maanden zullen de gevolgen van de reorganisatie verder worden uitgewerkt. “Wij vinden het belangrijk om samen met de Ondernemingsraad tot een gedegen sociaal plan voor onze medewerkers te komen. Dit heeft de komende maanden onze volle aandacht”, aldus Frans van Luijk.

16 november 2023
Voor vragen over de reorganisatie kun je een mailtje sturen naar externalcommunications@zeelandia.com

  

Namens de medewerkers

𝗝𝗮, we zijn geraakt door het nieuws. En 𝗻𝗲𝗲, we gaan niet bij de pakken neerzitten.
Juist omdat de markt snel verandert, gaan wij dat ook doen. Zodat we de 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿 kunnen blijven die we zijn.
𝗟𝘂𝗰𝘁𝗼𝗿 𝗲𝘁 𝗘𝗺𝗲𝗿𝗴𝗼
Wij: onze 𝗰𝗵𝗮𝘂𝗳𝗳𝗲𝘂𝗿𝘀, onze 𝗸𝗹𝗮𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲-𝗺𝗲𝗱𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘀, onze 𝗮𝗰𝗰𝗼𝘂𝗻𝘁𝗺𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗿𝘀, onze 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁𝗲𝗲𝗿𝘀, onze 𝘀𝗮𝗹𝗲𝘀 𝘀𝘂𝗽𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗺𝗲𝗱𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘀, onze bakkers, onze 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝘁𝗶𝗲𝗺𝗲𝗱𝗲𝘄𝗲𝗿𝗸𝗲𝗿𝘀 en 𝗮𝗹𝗹𝗲 𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲 𝗰𝗼𝗹𝗹𝗲𝗴𝗮’𝘀 die aan jullie grondstoffen werken 𝘀𝘁𝗮𝗮𝗻 𝗮𝗹𝘁𝗶𝗷𝗱 𝗻𝗮𝗮𝘀𝘁 𝗷𝗲. Ook in deze tijden.

Reorganisatie bij Zeelandia