Actueel

Semla

Semla

Semla is een Zweeds gebakje wat traditioneel wordt gegeten op Fettisdagen, de Zweedse versie van onze Vastenavond of vette dinsdag (de laatste dinsdag voordat de vastenperiode voor Pasen begint). Alhoewel in Zweden de gewoonte van het vasten is vervaagd, zijn deze Semlor (meervoud) nog steeds populair. Ze gaan van januari tot Pasen en soms nóg langer als warme broodjes over de toonbank. Niet verwonderlijk want dit briochebroodje gevuld met een mengsel van gele room, slagroom en amandelspijs is verrukkelijk, je blijft ervan eten! Je maakt ze eenvoudig met 3 topproducten van Zeelandia; de Panomix Vienna, Maestro Crème Vanille en de Perla Amandelpan

Vraag bij jouw Zeelandia accountmanager naar de aantrekkelijk actie voor deze producten. En natuurlijk krijg je dan ook een opvallende toonbankkaart helemaal gratis.

Verkoooptips

  • Een Semla is een traditioneel Zweeds gebakje. In Zweden worden er elk jaar 40 miljoen verkocht. Dat zijn dus ruim vier Semlor (meervoud van Semla) per persoon.
  • Een Semla is een briochebroodje met cardamon, gevuld met een mengsel van spijs en gele room en slagroom. Op het broodje wordt nog poedersuiker gestrooid.
  • Traditioneel worden Semlor gegeten op Fettisdagen, de Zweedse versie van onze vastenavond of Vette Dinsdag (de laatste dinsdag voordat de vastenperiode voor Pasen begint). Alhoewel in Zweden de gewoonte van het vasten is vervaagd, zijn deze semlor nog steeds populair. Ze gaan van januari tot Pasen en soms nóg langer als warme broodjes over de toonbank.
Semla