Actueel

Zeelandia en InnoV bundelen de krachten.

Zeelandia en het Ierse InnoV zijn een exclusieve samenwerking- en licentieovereenkomst aangegaan op het gebied van glutenvrij en andere ‘Free From’-oplossingen rondom de duurzaamheid trends in de bakkerijmarkt.

Een bundeling van krachten
Door deze samenwerking worden de expertise en productie van Zeelandia versterkt met de kennis en technologie van InnoV.

“Als belangrijke ingrediënten-leverancier weet Zeelandia alles van het productieproces in bakkerijen”, aldus Wim van Drunen (Sales Manager Industry Nederland) en Vik van den Bosch (Sales Director België). “Door deze samenwerking met InnoV halen wij nu ook alle kennis op het gebied van ontwikkelingen, innovatie en nieuwe technologie rondom een glutenvrij assortiment in huis. InnoV vormt voor ons een waardevolle aanvulling binnen ons kenniscentrum: haar expertise versterkt die van Zeelandia – en vice versa. Wij zijn daarom heel blij met deze exclusieve en vergaande samenwerking.”

Focus op wereldwijde ontwikkelingen
Het glutenvrije assortiment in de bakkerijsector groeit gestaag en wordt kwalitatief steeds beter. Zeelandia ontwikkelt al sinds 2008 mede vanuit zowel haar Italiaanse als ook haar Nederlandse vestiging innovatieve producten om aan die vraag te kunnen voldoen.

Samen met InnoV is Zeelandia nu uitstekend uitgerust om op deze wereldwijde trends en technologische ontwikkelingen in te spelen en maakt hiermee een grote stap voorwaarts om haar positie in de glutenvrije markt internationaal te verstevigen.

Croissant gluten free.jpegDé glutenvrije croissant
Een voorbeeld van deze unieke samenwerking is de ontwikkeling van een glutenvrije croissant waarvan de kwaliteit superieur is aan die van producten die op dit moment op de markt worden aangeboden.

Deze nieuwe croissant zal, tegelijk met een glutenvrije variant van het typische Spaanse Cana, worden gedemonstreerd op het komende ‘Free From Functional Food Expo’ op 7 en 8 Juni in Barcelona.

Koplopers in de sector
InnoV is continu op zoek naar trends en uitdagingen, zoals een glutenvrij of vegan assortiment, en ontwikkelt hiervoor met Zeelandia kwalitatief hoogwaardige recepten die passen binnen de bij hen bestaande producttechnologie.

“Zeelandia heeft al zoveel expertise in huis als het gaat om productontwikkeling voor de bakkerijsector. Met InnoV halen wij nóg meer expertise binnen die perfect aansluit bij onze ambities om voorop te lopen bij de ontwikkeling van voeding die goed is voor de consument en goed is voor de wereld om ons heen.

Dat doen wij niet alleen door ingrediënten te selecteren die passen bij een gezonder en smakelijk eetpatroon. We bieden kleinere en grotere bakkers ook voortdurend inspiratie en innovatieve oplossingen, zo ook dus op het gebied van glutenvrij. Door de kennis van InnoV met die van ons te combineren, kunnen wij bakkers nu nóg beter van dienst zijn.” aldus Kris Dierckx (Global Product Leader Bread).

Zeelandia en InnoV bundelen de krachten.