Onze certificaten
Voedselveiligheid zit in de genen van al onze medewerkers, in alle lagen van de organisatie. Het voedselveiligheid managementsysteem is volledig geïntegreerd in het totale (kwaliteits)managementsysteem van de organisatie.
Voedselveiligheid en kwaliteit
Op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid beschikt Zeelandia over alle benodigde certificaten. Voedselveiligheid en kwaliteit zijn op alle niveaus geïntegreerd in het totale (kwaliteits)managementsysteem van de organisatie. Het zit in de genen van al onze medewerkers! Het totale (kwaliteits)managementsysteem wordt jaarlijks geëvalueerd, bijgesteld en vastgelegd in concrete doelstellingen en actieplannen die gericht zijn op continu verbeteren.
FSSC 22000 certificaat
FSSC (Food Safety Certification System) 22000 is een internationaal- en GFSI (Global Food Safety Initiative) erkend certificatieschema voor de voedingsmiddelenindustrie en vindt zijn oorsprong in voedselveiligheid. De FSSC 22000 norm bestaat uit drie onderdelen met hierin de vereisten voor bedrijven om het FSSC 22000 certificaat te behalen. Het doel is het effectief managen van de voedselveiligheid verantwoordelijkheden van een bedrijf.
Versie 6 van de norm (april 2023) bestaat uit drie onderdelen:
- De norm ISO 22000:2018
- Vereisten waaraan alle organisaties in de voedingssector moeten voldoen, voornamelijk op gebied van management en organisatie.
- Basisvoorwaardenprogramma
- Eisen omtrent voedselveiligheidszaken, zodat je producten veilig kunt produceren. Denk aan bouwkundige eisen, inkoopeisen en schoonmaakeisen.
- FSSC 22000 specifieke eisen
- GFSI-eisen, zoals productintegriteit, food defense, allergenenmanagement, inkoop, labelling, voedselfraude en food safety culture.
Tijdens de jaarlijkse FSSC 22000 audit toont Zeelandia aan dat er wordt voldaan aan alle normen en vereisten die gesteld worden voor de verschillende onderdelen.